نهال گلابی آنجو نهالستان یاشیل گل یکی از با کیفیت ترین نهال های این نهالستان می باشد.


برای کسب اطلاعات بیشتر و نحوه خرید نهال گلابی آنجو به شماره زیر پیام دهید کارشناسان ما در کمترین زمان با شما تماس خواهند گرفت.

09388391442
09144818156
بندریان

 

توضیحات میوه

گلابی میوه خوراکی درختانی است که به رده Pyrus تعلق دارند. گلابی یکی از مهمترین میوه های مناطق آب و هوایی معتدل به حساب می آید.

گلابی میوه ای است سبز یا زرد رنگ ، آبدار و مخروطی شکل که دارای طعمی خوش و معطر است. 

نهال گلابی آنجو بومی آسیای غربی و اروپای شرقی مخصوصاً نواحی شمال غربی ایران و کوههای قفقاز می باشد. گلابی بعد از سیب مهم ترین میوه دانه دار دنیا و ایران به شمار می آید

این درختان برای میوه دهی به یک دوره سرما نیاز دارند. گلابی در نقاط سردسیر بهتر از گرمسیر به عمل می‏اید، و از قدیم در آذربایجان و همدان و خراسان کشت می شده و به امر شاه عباس کبیر آن را به اصفهان و شیراز بردند و اهالی این شهرهای بزرگ مدتی نام گلابی را عباسی می‏خواندند.

گلابی را در زبان عربی سَفرجَل یا عَرمُوط و در زبان انگلیسی PEAR می گویند.

از گلابی های خارجی نیز که کم و بیش در ایران کشت می شوند می توان :

آنژو، وینترنلیس، بارتلت، دوشس، ژاندارک، باسه، کولمار، بوره ژیفار و دوینه دوکومیس را نام برد. بارتلت که در اروپا بنام ویلیامز مشهور است، مهم ترین و پر کشت ترین گلابی در دنیا به شمار می رود.

یک نوع گلابی جنگلی که در کهکیلویه می روید و تخم آن زیاد است را انجوجک می نامند

نهال گلابی آنجو

نیاز آب و هوایی :

گلابی آنجو در آب و هوایی خشک و خنک بخوبی رشد می کند. سرمای مورد نیاز گلابی برای اغلب ارقام بین ۶۰۰ الی ۱۵۰۰ ساعت حرارت زیر ۷  درجه سانتیگراد می باشد.

گلهای گلابی بعد از میوه های هسته دار باز می شود و بهمین دلیل خطر سرمازدگی گلها در این درخت بسیار کمتر است.

گلابی در زمستان تا دمای ۲۵-  درجة سانتیگراد را تحـمل می کند ولی شکوفه ها در ۱-  درجه سانتیگراد آسیب می بینند.

نیاز آبی گلابی در حد متوسط است و شرایط نامناسب رطوبت را تحمل می کند.

خاکهای شنی رسی و عمیق با تحت الارض نفوذ پذیر برای کشت گلابی مناسب اند. خاکهای سنگین و خاکهایی با PH بالای ۵/۷ و آهکی برای این گیاه مناسب نیستند.

ازدیاد :

گلابی به روشهای کاشت بذر، قلمه و پیوند قابل ازدیاد است متداول ترین روش ازدیاد، کاشت بـذر گلابی های وحشی و پیوند ارقام تجاری روی این پایه هاست.

پایه های گلابی عبارتند از گلابی وحشی، به گلابی ویلیام و پایه های رویشی گلابی Qc ، Qb ، Qa است. پیوند مرسوم گلابی از نوع شکمی است که در بهار و یا اواخر تابستان انجام می شود. البته کشاورزان پیوند های دیگر را نیز انجام می دهند.

کاشت :

فاصله مناسب کاشت برای پایه های بذری ۶*۵ می باشد ولی برای درختان پایه کوتاه ۵*۳ و در سیستم کور دون ۴*۲ هم کاشته می شوند.

ارقام مهم گلابی :

در ایران حدود ۱۲۰ رقم گلابی شناسایی شده که مهمترین آنها عبارتند از گلابی شاه میوه اصفهان، گلابی نطنز، گلابی سه فصله، گلابی پیغمبری، گلابی سیبری و از ارقام خارجی میتوان به رقم ویلیامز(بارتلت)، دوشس اشاره کرد.

مشخصات بعضی ارقام عبارتند از :

شاه میوه :

رنگ زرد روشن مایل به سبز، فرم مخروط، وزن ۲۶۰-۱۹۰ گرم، طعم شیرین لطیف و آبدار، تاریخ گل ۹ تا ۲۵ فروردین ماه،( البته گاهی زمان گل دهی تغیر می کند )  مدت گل ۱۵ روز، زمان رسیدن ۱۲۰ روز پس از گل، قابلیت انبارداری ندارد.

سیبری :

سبز مایل به زرد خالدار، وزن ۲۱۰ گرم، پر آب و ریگدار با شیرینی کم، تاریخ گلدهی فروردین ماه، برداشت در پاییز و معمولاً در انبار می رسد مدت نگهداری در انبار حدود سه ماه است.


گلابی نطنزی :

ریگدار، نسج آن ترد، معطر و قابل نگهداری در انبار می باشد و در طول زمستان قابل عرضه به بازار است.


مهمترین آفات و بیماریهای گلابی :

آفات :

از مهمترین آفات نهال گلابی آنجو  میتوان به پسیل گلابی و کنه تارعنکبوتی و کرم میوه اشاره نمود.

بیماری ها :

از مهمترین بیماریهای گلابی میتوان به پوسیدگی سفید ریشه اشاره نمود.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید.


 

Leave a Comment

پانزده − 14 =

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

تمامی حقوق متعلق به یاشیل گل می باشد             طراحی و توسعه : دیبا انار پردازش

تمامی حقوق متعلق به یاشیل گل میباشد
طراحی و توسعه : دیبا انار پردازش